dilluns, 30 de novembre del 2015

La Fira




Aquest es l´edifici del nou centre comercial inaugurat  recentment a Reus.

Es bonic, no es diré pas lo contrari, però  careix de caliu, es fred ,  es la meva opinió, tant respectable com altre, des de  que va obrir portes hi he estat tres vegades, i crec que poc-as  mes amb veuran el pel.

La primera i segona va ser per curiositat, i avui el motiu era,  que la companya de telefonia movil que tinc enregistrats els telèfons personal i fixe, ha estat  traslladada,  de la Plaça de la Llibertat, al espai de La Fira i no en tingut ni el detall de posar un comunicat a la porta de la antiga oficina.

El motiu era una gestió que ja feia dies es tenia que fer, com fora del espai Fira es impossible d´aparcar el coc-he,  he agut de recorre al aparcament subterrani del centre, la sorpresa ma l´he emportat quan he anat a pagar trenta dos minuts , un euro, però la gent no es ruc  i al aparcament tot i que avui som dilluns i es dia de mercat,  aixo vol dir que es dia de molts foresters però  hi avia pocs coches.

No se si aquest centre tindrà  èxit o no, el temps ho dirà, jo personalment compro millor al comers de proximitat,  soc partidària del tu a tu amb els dependents, m´agrada qua m´aconsellin i escoltar la seva opinió, tot que l´ultima paraula sempre sigui la meva. A mi amb molesta quan a un centre una mica gran preguntàs  algo i coincideix que mai son d´aquella secció, total et quedàs  igual.

El segon dia que bai estar a la fira buscara  una jaqueta o be un Anorac, bai interes arme   dins  una tenda que tinc costum de comprar, a la Plaça Mercadal, tot que la botiga es gran,  ja el mateix sortit,  a una que a l´altre dons per veureu per  lo mateix no es necessari  camina tant,  i bai opta per anar a la de sempre.

Soc de las persones que pensen que las tendes de proximitat fan gran un poble, i es per aixo que Reus ha crescut com a poble comercial, que no te res que enveig a  ningú, crec que l´encant de anar per el centre mirant aparadors veure gent que coneixes i fer la petar no te preu, per tant jo al centre del caliu" dels nostres botiguers  de tota la vida,  els que en fet que es reco neixi  el bon fer amb el comers del nostra estimat Reus.

 Ja saben la dita "Reus Paris i Londres i el carrer de Monterols" es un Slogan que ha donat la volta per molts llocs i que com a bona Reusenca n´estic molt orgullosa.

Tenim ciutadans molt  il·lustres, Pintors, , Poetes,   Escultors,   Ceramistas  i fins i tot un Militar conegut a reu del mon El General Prim, dons que mes volem mes.

Tenim diversos Teatres, el Maravellos Teatre  Fortuny, Teatre Bartrina ,El Bravium , L´Orfeó  Reusenc , i alguna de les Escolàs tenen Teatre propi dons que ens fa falta, tenim una mica de tot. 

Ara d´qui pocs dia es muntara el mercadet de Nadal,  tot i que a jo no soc massa de festes, per motius personals (quan comen san  a faltar gent estimada ) et dol, i no es lo mateix, però es llei de vida i es te que acceptar el designe del destí, no queda altra.

Acabo,  les compràs jo al comers de proximitat, els torrons al torroner de tota la vida, els vins a poder ser a do ixo  a la bodega de sempre, i la resta de viandes al mercat on la experiència dels professionals, t´aconcellan  amb lo millor, i aixi no vas errada.

Un bon Nadal per aquells que el celebrin i un prosper Any Nou, i que ses Mages tats  els Reis d´Orient siguin molt generosos, i ens  portin  la Pau que tant necessitem tots plegats.

 Per acabar i perquè vegin que no enganyo, una foto del tiquet que he pagat .